Maikrahv

Eesti köök ja rahvustoidud Maikrahvi restoranis

Soovid väliskülalistele eesti rahvustoite tutvustada või toredat äratundmisrõõmu kogeda? Maikrahvi restoranis pakume mõlemat. Meie menüüst leiad traditsioonilisi eestipäraseid toite nii argi- kui pidupäevaks. Hoole ja pühendumusega valminud roogade tegemisel kasutame põlvest põlve pärandatud retsepte ning kohalikku toorainet.

Soovid väliskülalistele eesti rahvustoite tutvustada või toredat äratundmisrõõmu kogeda? Maikrahvi restoranis pakume mõlemat. Meie menüüst leiad traditsioonilisi eestipäraseid toite nii argi- kui pidupäevaks. Hoole ja pühendumusega valminud roogade tegemisel kasutame põlvest põlve pärandatud retsepte ning kohalikku toorainet.

Liha- ja kalatoidud eesti köögis


Eesti köök on traditsiooniliselt peamise lihaloomana siga kasutanud. Maikrahvi restoran kostitab  külalisi traditsioonilise eesti
seaprae, ürdikartulite, sinepikastme ja kapsaga ning eesti vorstide, kartulipüree ja sibulamarinaadiga. Jõulude ajal on menüüs ka verivorstid ja seapeast ning -jalgadest keedetud piduroog – sült.  

Kui jõukamad Eesti sisemaa talud said kasvatada karjaloomi, siis ranna- ja saarerahvas sõi leiva kõrvale peamiselt soolatud, vinnutatud või suitsutatud kala. Erinevad kalaroad on eestlaste toidulaual tähtsal kohal ka tänapäeval. Maikrahvis saad maitsta kohalike kalurite püütud räime ja heeringat. Kalavaliku kõrvalt ei puudu ka eestlastele tavapärased marineeritud kurgid ja hapukoor.

Rukkileib, hernesupp ja seljanka

Meie ajaloo tõttu on Eesti kööki aastasadade jooksul mõjutanud vene, saksa ja mitmed teised toidukultuurid. Nii leiad meie menüüst ka näiteks eestlastele harjumuspäraseks toiduks saanud traditsioonilise vene seljanka lihaga.

Suppidest pakume loomulikult ka traditsioonilist eesti hernepüreesuppi. Lahutamatuks osaks meie rahvustoitude kõrval on ka hapendatud tainast tume rukkileib. Paljudes maailma riikides tundmatu must leib oli aastasadu üks olulisemaid kõhutäiteid eestlaste toidulaual ning seda hinnatakse kõrgelt ka tänapäeval.

Kvaliteetne eestimaine tooraine

Eesti köök eeldab Eestis kasvatatud ja töödeldud toitu. Kõik Maikrahvi restoranis kasutusel olevad toorained on hoolikalt valitud, kontrollitud ja pärinevad peamiselt Eesti põldudelt, metsadest ning talunikelt.

Suurepärane viis väliskülalistele eesti kööki ja kultuuri tutvustada

Maikrahvi traditsioonilised eesti toidud ja keskaegne miljöö otse Tallinna südames pakuvad mugavat võimalust välismaalt külla tulnud koostööpartneritele, sõpradele või tuttavatele eesti kööki ning kultuuri tutvustada. Maitseelamusele taustaks pajatavad meie sõbralikud ajastule vastavalt riietatud teenindajad meeleldi Maikrahvi legendist ning keskaegse Tallinna kommetest.

Eesti kööki saad Maikrahvis nautida restorani lahtiolekuaegadel või broneerida eraldi ruumi grupimenüüga suurema seltskonna jaoks.

 

KÜSI PAKKUMIST